Смартфоните на Huawei ще използват навигация от TomTom вместо Google Maps

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Подобно на Mate 30 Pro, очакванията са, че и следващият флагман на Huawei ще се базира на Android, но заради търговската война между САЩ и Китай няма да идва с услугите на Google. Затова Huawei активно развива своя пакет алтернативни приложения Huawei Mobile Services, като сега стана ясно с какво ще бъде заменено най-популярното навигационно приложение – Google Maps. 

Оказва се, че Huawei са сключили споразумение с холандската TomTom, така че нейните карти, информация за трафика и навигационен софтуер ще бъдат използвани в бъдещите смартфони на китайската компания. 

Сделката е била подписана преди известно време, но беше официално обявена тази седмица. Няма подробности за финансовите ѝ мащаби.

С това изглежда Huawei решава един от проблемите си с версията на Android, която има възможност да използва. Припомням ви, че т.нар. AOSP е платформата на Google с отворен код, която е свободна за ползване от всеки, но в нея не влизат услугите им (Maps, Gmail, YouTube и др.).

Новината е добре дошла и за холандците, които все по-малко залагат на хардуерни навигационни системи и ще продават само софтуера и данните за такива. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар