Смартфоните със Snapdragon 8 Gen 2 ще получат интегрирана iSIM

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На провеждащия се в момента Световен мобилен конгрес (MWC), на който е и кореспондент на IT.DIR.BG, производителят на мобилни чипсети Qualcomm и специалистът в областта на киберсигурността Thales представиха първия готов за търговска употреба вариант на iSIM (интегрирана SIM карта), интегриран във флагманската мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 2, който получи сертификат за сигурност от GSMA (Глобалната асоциация на индустрията за мобилни комуникации).

Новият продукт отговаря на изискванията на най-новото поколение интегрирани SIM модули (eSIM). Подобно на стандартната eSIM, новият вариант е напълно съвместим със стандарта GSMA Remote SIM Provisioning, което позволява дистанционна смяна на тарифите или дори на оператора, без да е необходима смяна на картата или каквато и да е физическа намеса – на стандартни платформи.



Компанията Kaleido Intelligence обяви, че очаква пазарният дял на форм-фактора iSIM да нарасне до 300 милиона карти до 2027 г., което ще представлява 19% от всички доставки на eSIM. Докато традиционните eSIM са отделни, “дискретни” модули, iSIM се интегрира директно в чипсета на етапа на производство и е неразделна част от него. Освен това, за разлика от традиционните SIM карти и eSIM картите, площта на клетката е само около 1 mm2. Това може да направи iSIM по-привлекателни за по-евтини телефони и други свързани устройства, като таблети и носими технологии, обяви компанията по време на MWC 2023, където Dir.bg присъства на място.






Старши вицепрезидентът на Qualcomm по управление на продуктите Зиад Асгар заяви, че интегрираният в чипсета елемент за защита от подправяне ще осигури нови начини за прилагане на технологията на много пазари и продуктови сегменти. Thales подчерта, че сертифицирането от GSMA е било предшествано от няколко години усилена разработка съвместно с Qualcomm. На фона на растящата популярност на eSIM, новата 5G iSIM предоставя повече свобода на производителите, мобилните оператори и крайните потребители да използват мобилните технологии.

GSMA заявява, че схемата eUICC Security Assurance осигурява най-високо ниво на сигурност на фамилията продукти eSIM, независимо дали са интегрирани или “дискретни”, а въвеждането на технологията iSIM ускорява разпространението на мобилните технологии.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара






There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар