Смартфоните BlackBerry възкръсват за пореден път

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смартфоните с марката BlackBerry изглежда никога няма да умрат, независимо през колко провала минават – такива сякаш някой винаги ще произвежда и продава. Нещо като безкрайните опити на Microsoft да навлезе на пазара на смартфони – някой изобщо броил ли ги е?

Новината от днес е, че базираният в Тексас стартъп OnwardMobility е сключил споразумение с BlackBerry, според което той вече държи правата да разработи и продава мобилно устройство BlackBerry с 5G.

Компанията обяви, че за производството на смартфона планира да си партнира с FIH Mobile, част от Foxconn, като той се очаква на пазара през първата половина на 2021 г. 

За въпросния смартфон BlackBerry засега се посочва само, че ще поддържа 5G, ще има емблематичната за бранда физическа QWERTY клавиатура и ще се базира на Android OS. 

Очакваме премиерата през 2021 г. в Европа и Северна Америка. 

Припомням ви, че BlackBerry се отказа да прави смартфони през 2016 г., след като допреди години беше водеща марка на пазара на мобилни телефони. След това китайската TCL Communication взе правата и за 4 години произвеждаше и продаваше смартфони с логото на къпинката. Лицензът на последните изтича в края на този месец, като още през февруари те обявиха, че няма да го подновяват.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар