Смартфоните OnePlus 9 дебютират на 23 март с камери от Hasselblad

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След неколкократни загатвания в последните дни, днес OnePlus най-после обяви датата, на която да очакваме новите им смартфони от серията OnePlus 9. Премиерата ще се състои на 23 март, а новината е, че Hasselblad ще са партньорите, които са работили с тях по системата камери на телефоните. 

OnePlus обяви, че партньорството с Hasselblad е сключено за 3-годишен период, така че серията OnePlus 9 изглежда ще бъде само началото и е възможно да наблюдаваме подобен съюз, какъвто Huawei успешно наложи с Leica. Инвестицията на китайската компания в по-добри камери за устройствата ѝ е в размер на $150 милиона. 

Очаква се серията OnePlus 9 да използва сензора Sony IMX789 и да предлага заснемане на 12-битови RAW кадри. Ще бъде наличен професионалният режим за снимане Hasselblad Pro Mode, а освен това смартфоните ще постигат по-естествени цветове благодарение на калибриране от Hasselblad. 

OnePlus-Camera-Investment

По отношение на видеозаписа серията OnePlus 9 ще предлага подобрен HDR видеозапис, както и поддръжка на 4K при 120 к/с и 8K при 30 к/с. 

Hasselblad всъщност е една от водещите компании във фотографията, която е базирана в Швеция и има над 180-годишна история. Авантюрата им с OnePlus обаче не е първият опит за намеса на смартфон пазара, като последно видяхме бранда им върху приставка със сериозен оптичен зуум за смартфоните Moto Z на Motorola. Макар и идейна, въпросната концепция с модули не беше особено успешна. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар