Смелата Елена: Страхливецът Борисов два пъти отказва да се яви в Европейския парламент

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

”Всеки от българите тук намира битката, която да води. Аз съм част от мониторингова група, в нея има само 14 евродепутати. Това е нещо като група по бързо реагиране в Европейския парламент, защото има право да извика министър-председатели, когато в дадена държава има проблем и той не може да се реши.

В тази група два пъти поканихме министър-председателя г-н Борисов и прав си, Слави, ”няма такава държава”, досега не е имало министър-председател, който да се откаже да се появи след подобна покана.

Това каза евродепутатът Елена Йончева по време на свое интервю със Слави Трифонов, предаде Фрогнюз.

“Той два пъти се скри и два пъти се отказа да се покаже в тази мониторингова група. Преди това бяха поканени и премиери на Словакия, на Малта, те дойдоха. Почти никой не може да повярва, че е възможно нещо подобно. Веднъж да се откаже, но два пъти, това става практика. Разчита се на опозиционните партии и медиите в България да се окаже необходимия натиск, Борисов поне да се появи в ЕП. За съжаление ти знаеш, Слави, каква е свободата на медиите в България и натискът не може да бъде осъществен”, каза още тя.

“Българите сме европейци, но ние трябва да се борим за това, за да станем европейци, това не е лесна битка. Не мисля, че ще има край на тази битка. Въпросът е да успеем да се приближаваме към това, което наричаме европейско”, посочи Йончева от Брюксел.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар