Смелата Елена с размазваща критика: Борисов е национален предател!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С размазваща критика отговори на нападките на управляващите евродепутатът Елина Йончева. В прав текст тя нарече Борисов национален предател.

„Национални предатели са ГЕРБ и г-н Борисов и те това го показват последните 10 години. Резолюцията е огромен успех за всички българи, за България – това е резолюция в защита на България,“ каза в предаването на националното радио „Неделя 150“ евродепутатът Елена Йончева по повод приетата от Европейския парламент резолюция за върховенството на закона в България.

„На практика тази резолюция представлява своеобразен списък на това, което Борисов и ГЕРБ правят в България последните 10 години“, коментира още Йончева.

В момента и ГЕРБ, и националистите се опитват последователно да изместят същността на резолюцията, смята евродепутатът. Според Йончева хора от БСП също „попадат в този капан“.

„Когато от Брюксел се нанася най-големият удар срещу ГЕРБ и Бойко Борисов, те се опитват да отклонят вниманието от същността на резолюцията, разчитайки, че хората не са чели и няма да четат целия текст. В медиите се появяват преводи на част от резолюцията, на част от пасажи, без да се дават до края даже изреченията и по този начин се изкривява цялата резолюция,“ коментира Елена Йончева.

Докато определени политически сили измислят проблеми там, където ги няма, истинските проблеми растат и тровят обществото, категорична е Йончева, според която се наблюдава „опит да се излъже българското общество“.

„Това не е резолюция за Истанбулската конвенция. В нея няма думата „македонско малцинство. Въпросът с Истанбулската конвенция е решен в България. България няма проблем с македонското малцинство, защото имаме и договор за сътрудничество и приятелство със Северна Македония.  Дума „македонско малцинство“ и „ОМО „Илинден“ няма и тези, които се опитват да го вадят, го правят с определена цел“, допълни Йончева. Тя уточни, че относно Истанбулската конвенция е посочено „да се приемат тези части от Истанбулската конвенция, които не противоречат на българската Конституция“.

Под линия се споменават стари решения, по които България е била осъдена, уточни Йончева.

Резолюцията ще има конкретни последици за управляващите, подчерта Елена Йончева. „Това е политически документ, той не е юридически документ. Но политически документ, върху който ще стъпят бъдещи решения на Европейската комисия.“

Аз считам, че не трябва да се спират средства за България, но трябва да се създаде такъв механизъм в ЕС, че да не се допускат нарушения на върховенството на закона. Тази резолюция ще има много конкретно отражение върху това как България ще се развива оттук нататък, независимо кое правителство дойде на власт“, коментира Елена Йончева.

ГЕРБ си отиват, но на следващите правителства няма да им е лесно, защото битката тепърва ще започне – с тази корупция, с това неравенство, с липсата на медийна свобода.“

Ако наистина е опозиция, Корнелия Нинова трябваше да развее тази резолюция като знаме, изтъкна Йончева, като припомни, че резолюцията е гласувана с голямо мнозинство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар