Сменят четирима от моряците на блокирания в Украйна кораб

Сменят четирима от моряците на блокирания в Украйна кораб „Рожен“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четирима от моряците от кораба „Рожен“, който е блокиран в украинското пристанище Черноморск от 22 февруари, ще бъдат сменени, съобщи БНТ.

Екипажът на

Действията са планирани заради изтичане на договорите им на 30 април. Не е имало проблеми с намирането на заместници, тъй като в пристанището от два месеца няма бойни действия, каза изпълнителният директор на „Параходство БМФ“, капитан далечно плаване Александър Калчев.В момента на борда на „Рожен“ има 11 души, след като по-рано 6-ма моряци бяха евакуирани. Плавателният съд не може да напусне пристанище „Черноморск“, тъй като на входа му има потопен кораб.


„Към настоящия момент планираме да сменим пет души, реално ще сменим четири души, като добавим един, тъй като при първото слизане на хора реално останахме без така наречената палубна команда, тоест – планираме да качим и един рулеви на борда, моторист, капитан и механиците. Ако разрешат на наш транспорт да стигне до Черноморск, ще си ги вземем оттам с наш транспорт. Планираме, ако не стане до края на тази седмица, да е през следващата“, каза капитан далечно плаване Александър Калчев.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар