Сметната палата влиза в БНР – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сметната палата влиза на проверка в Българското национално радио. Това решиха депутатите от две комисии в парламента – бюджетната и тази за медиите, предаде Нова ТВ.

Финансовият одит ще е за периода януари 2017 до септември 2019 г. Решението идва, след като лично премиерът Бойко Борисов поиска одита.А днес пред националната медия имаше протест. Участниците изразиха мнение, че е нарушена свободата на словото.


„При този одит ще проверим законосъобразността на управленските решения на двамата генерални директори, тъй като проверката включва периода на двама генерални директори, така също и на управителния съвет, разходите за възнаграждения по трудови и извънтрудови правоотношения, разходите за издръжка и капиталовите разходи за придобиване на различни активи. Ще проверим дали се спазват и изискванията на Закона за обществените поръчки”, заяви Цветан Цветков, председател на Сметната палата. 

„На първо място искаме да призовем институциите да си свършат работата и да не затварят казуса БНР”, заяви Иван Радев, Асоциация на европейските журналисти.  

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар