Смех! Ангелкова изпада от НС изхвърлиха я с преференции

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Валентин Милушев измества бившата министърка от второто място.

Голяма изненада в преференциите за сметка на министерски кадър в ГЕРБ се пече в София-област. Там до последно преди изборите се очакваше листата да поведе бившата министърка на туризма Николина Ангелкова. Но в крайна сметка начело застана друг бивш министър – Младен Маринов, който за първи път сега е кандидат за депутат. Той си остава водач и след изборите, но Ангелкова отстъпва и от отреденото ѝ 2-ро място. Побеждава я преференциално петият от листата – бившият депутат Валентин Милушев.

Според предварителните разчети ГЕРБ в София-област ще има 2 мандата. Това значи, че Ангелкова засега е извън 45-ия парламент.

 

Иначе лекарят по професия Георги Станков, който бе народен представител в отишлия си 44-ти парламент, чупи рекорда по преференции. Той е кандидат в ХХасково, където водач на ГЕРБ е Делян Добрев. Станков има убийствените 13 655 преференции.

В Хасково има и още размествания в списъка на ГЕРБ за 44-тия парламент – трети става петият в него – икономистът Сашо Савов, с 3860 преференции. Четвърти пък остава шестият според първоначалната подредба – Стефан Димитров, син на изпълнителния директор на „Неохим“ Димитър Димитров. Но засега той ще е извън парламента, защото управляващата партия се очаква да вземе 3 мандата в областта.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар