Смех! Борисов компенсира лошата новина от ЕП с листче от “Муудис”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Текстът, който ми хрумна първо, беше: “Министър и заместник-министър с радост научават, че шефът може да чете. И се радват.”

Така коментира Илиян Василев вчерашната “новина”, която Бойко Борисов съобщи от гората.
Ето какво още пише бившият посланик на България в Русия:

А сега сериозно! Tези рейгинги не са безплатни и винаги е стоял въпросът за конфликта на интереси между това да получаваш едни големи пари от Министерството на финансите, което сключва договор за извършване на подобни оценки и да оценяваш неговата работа /не само неговатa, но основно/. Преди години МФ прекрати договор с една от агенциите, защото не харесваше оценките.

Годината е изключително трудна, приходите падат, бюджетите са на дефицит и причината да се отчитат междинни излишъци е практическата абдикация от капиталови програми. Икономиката също регистрира спад, безработицата расте и… дават по-добра прогноза по дългосрочния рейтинг само благодарение на влизането ни в чакалнята на ЕЗ?

Тези рейгинги основно се ползват от инвеститорите в суверенни дългови инструменти и те с радост кредитират България, която изстрада с цената на лишения цели двадесет и три години тези оценки.

Всъщност “Муудис” индиректно одобри вземането на 5-те милиарда лева кредит и насърчи правителството да взема още и да затъва.

Самото влизане в ЕРМ-2 беше реализирано със съмнителна сделка по изкупуване на завишени цени на акции на ПИБ и тъмна сделка с включването на чешки хазартен милиардер срещу неясни ангажименти, тоест – с корупция.

Ако ще цялата държава да бъде проядена от корупция, нито “Муудис”, нито “Стандард енд Пуърс”, нито “Фич” ще им пука, нито пък ако доходите останат ниски и ние се закотвим на дъното. Важното е да си плащаме на външните инвеститори в държавни ценни книжа.

В главата на Борисов тази новина, в която пропускат, че агенцията е намалила перспективата от “положителна” на “стабилна”, компенсира лошата новина от Европейския парламент.

Снимка на Ilian Vassilev.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар