Смех! Борисов: Не ни искат в Шенген, защото ги е страх

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Защото сме външна граница. Ако и България, и Гърция, и Румъния са в Шенген, от Гърция бежанците ще отиват директно в Холандия.

Затова ни държат извън Шенген нас. Но нас не ни пречи, че не сме в Шенген.

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти днес, коментирайки темата, че вчера Европейската комисия препоръча Хърватия, която се присъедини към ЕС едва през 2013 г, пише economic.bg.

Припомняме, че в началото на септември, по време на посещението си в Бундестага по покана на партньорите си от германския Християнсоциален съюз (ХСС), българският премиер заяви, че на България вече не ѝ е изгодно да се присъединява към Шенгенското пространство заради имиграционния натиск по границите на Гърция, както и заради факта, че „в много държави от Централна Европа шенгенските бариери отново са спуснати“.

Ползваме цялата шенгенска система в борбата с тероризма, контрабандата, наркотрафика. Имаме 100% обмен с всички немски и европейски служби. С Турция споразумението ни работи. Благодарение на личното ни споразумение с Ердоган ние нямаме натиск от Турция. Но всеки ден ние връщаме на Гърция 100-150 мигранти. Ако Александър (председателят на групата на ХСС Александер Добринд – бел. ред.) каже  „Вие сте в Шенген, те ще напълнят и България. Имаме хубава поговорка: „Всяко зло за добро“. Към днешна дата, дори да съм опозиция, няма да приема влизане в Шенген“, обясни тогава Борисов.

Една седмица по-късно премиерът заяви, че никога не е казвал, че България се отказва от Шенген. „Аз просто им казах, че ми омръзва. Те ни подкрепяли. Ама като ни подкрепят, да ни приемат“, коментира тогаава Борисов. „Аз им казах, че ние отдавна сме в Шенген. Те имат проблем със Шенген. Между Австрия и Германия вече има граница. Тежестта на Шенген, в смисъла който го разбираме, вече го няма“, добави премиерът.

Източник: Economic.bg, Petel.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар