бойко борисов лъжа

Смех! Борисов: Не щем Шенген, неизгодно ни е

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като пред година и половина обеща, че през май 2019 г. ще бъдем в Шенген най-малко по въздух, премиерът смени плочата.

„В момента не знам дали е изгодно за България да влиза в Шенген. Ние ползваме цялата Шенгенска система. Всеки ден ние връщаме на Гърция по над 100-150 мигранти. Ако Александър каже: „Влизате в Шенген днес”, утре те ще напълнят България. Към днешна дата дори да съм опозиция, няма да приветствам влизане на Шенген и външна граница”, заяви Борисов.

Темата за автомобилен завод в България и приемането ни в еврозоната са два от акцентите на разговора между премиера Бойко Борисов и председателя на парламентарната група на Християнсоциалния съюз (ХСС) Александер Добринт в Германия.

Борисов е гостлектор на програмното заседание на групата.

Днес една от темите на разговор между българския премиер и Добринт беше заводът на „Фолксваген” и това къде ще бъде изграден той. Страната ни е сред кандидатите, готови да приемат автомобилния гигант.

Очаква се от компанията да вземат окончателното си решение в края на септември.

Бавария по традиция е една от федералните провинции, в които има силна автомобилна индустрия.

„Знаем, че това е решение на частна компания. Това не може да е политическо решение, но политическите рамки и условия могат да бъдат дадени. Има причина днес да сме тук заедно. А именно – за да дадем сигнал, че имаме определени  политически симпатии за повече инвестиции в България”, каза Добринт.

В Бавария заедно с премиера е и министърът на финансите Владислав Горанов, който трябва да убеди германските евродепутати, че страната ни е готова за еврозоната.

 

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар