Смех! Борисов: Ние сме за пример за борба с контрабандата, с което не може да се похвали никой друг в Европа

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„От Северна Македония обявиха, че ЕС и НАТО са приоритет и настоях това да бъде декларативно, защото за да може една страна да върви уверено към ЕС и НАТО, всички основни системни партии трябва да са го декларирали, осмислили и приели и антибългарската реторика трябва да бъде не само забравена, но и да са убедени, че тя не е вярна.

Когато някой от вас (от Северна Македония, б.р.) каже, че България е фашистки окупатор, в България това означава, че ние не трябва да ви помагаме по никакъв начин, защото ние не сме били окупатор на никого.

Прочитът на историята е такъв, какъвто историците са го казали“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Загреб след срещата му с хърватския премиер Андрей Пленкович.

„Проведох вчера среща с нашите така наречени сестрински партии и с лидера на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски. Той ме увери, че присъединяването на Република Северна Македония към ЕС и НАТО е приоритет за ВМРО. Аз настоях това да бъде декларативно, защото за да може една страна уверена да върви към двата съюза, всички партии трябва да са го декларирали и приели“, информира министър-председателят на България пред журналисти в Хърватия, където присъства на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП).

„Ако искат да вървят напред, ясни са европейските перспективи и ценностите, които изповядваме, и това е една от тях. Това са го чули от мен в прав текст не само на така наречените двустранни срещи, но и пред ръководството на разширения състав на ръководството на ЕНП снощи. Още веднъж съм го повторил в тяхно присъствие и съм ги накарал да го декларират. Така че оттук насетне се надявам да бъде спазено“, коментира Борисов.

,,Г-жа Естер (Естер де Ланге, зам.-председател на ЕНП) е един от приятелите на България. Тя дойде до нас, прелетя над границите, разгледа нашите центрове за контрол по границите и каза, че е изключително впечатлена. Считам, че това е важно, защото може да убеди своите приятели и опоненти в Холандия това, което е видяла. Защото ние не сме само държава, която се справя с миграционния поток, но и ние сме държава за пример за борба с контрабандата, с което не може да се похвали никой друг в Европа и Холандия го отчита“, коментира още Борисов.

,,Приемам упрека, че както ректорът на Софийския университет беше единствен кандидат, пък нямаше простести, Доналк Туск беше единствен кандидат, пък пак нямаше протести… може да ми ги препишете на мен, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат“, каза той.

,,Фон дер Лайен представи Мария Габриел с такъв апломб, с такава радост, че ще работи с нашия еврокомисар и то по най-важните, хубави и модерни теми като образованието и програмата Еразъм, младежта, спорта, културата… всичко, което сме искали България да получи. Видяхте също радостта и ръкоплясканията на всички комисари, канцлери, премиери, президенти. Така че Мария Габриел заема едно много високо място и ако гласуват за нея като заместник-председател би било поредно признание за България и за нашата партия, след като и Кристалина Георгиева стана президент на МВФ. Мисля, че затворихме устите на много хора, а пък това, което излезе от департамента на САЩ, то казва всичко и опровергава всички лъжи“, сподели в заключение премиерът Борисов.

Източник: Епицентър.БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар