Смех! Борисов предложи “Ку-ку” кабинет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът в оставка Бойко Борисов подреди кабинета, който ГЕРБ ще предложи, когато днес кандидатът за министър-председател Даниел Митов получи мандата от името на партията. В новото правителство има 8 нови лица, преброи Борисов.

В кабинета, който ГЕРБ ще предложи на Народното събрание, има двама души, работили във времето със Слави Трифонов, който сега е лидер на втората политическа сила в страната – “Има такъв народ” – Любен Дилов-син и Калин Вельов.

Любен Дилов-син е предложението на Борисов за министър на туризма. “Мисля, че като писател и културтрегер малко могат да те надговорят. А туризмът е пропаганда”, обясни Борисов мотивите си на Дилов. Калин Вельов е издигнат за културен министър.

Останалите номинирани за министри са:

Румен Христов – на отбраната;

Кирил Ананиев – на финансите;

Екатерина Захариева – на външните работи;

Александър Иванов – на регионалното развитие;

Деница Сачева – на социалните работи;

Десислава Ахладова – на правосъдието;

Костадин Ангелов – на здравеопазването;

Ивелина Василева – на околната среда;

Десислава Танева – на земеделието;

Жечо Станков – на икономиката;

Делян Добрев – на енергетиката;

Красен Кралев – на спорта;

Красимир Вълчев – на образованието;

Томислав Дончев – на еврофондовете.

Част от номинираните за министри бяха привикани от Бойко Борисов в болницата, където той е от понеделник заради операция на менискуса след футболна травма. Премиерът в оставка в типичния си стил държа 48-минутен монолог, излъчван на живо във Фейсбук и едва остави номинираните за министри да кажат по няколко думи на благодарност.

Борисов мотивира част от номинациите. Александър Иванов бе представен като “младо лице в МРРБ” с обяснението, че “не че Нанков и Аврамова не се справят добре, но те са депутати имат какво да правят”. Томислав Дончев според Борисов е “най-големият капацитет в еврофондовете”. Сачева също бе наречена най-добър министър. Калин Вельов е издигнат, тъй като отпор на музикант и певец (вероятно на Слави Трифонов), макар че културното е изключително сложно министерство. Ивелина Станева е била министър на околната среда и в първия мандат на Борисов. “Зелените много трудно могат да са противопоставят на такава кандидатура”, смята премиерът в оставка. Жечко Станков бе представен от него като човек, който знае 4 езика. “Не че Теменужка Петкова не е перфектна, но тя ще остане в парламента, за да се бори”, обясни Борисов защо сменя титуляра в енергетиката.

“Ако те (останалите партии, бел. ред.) са хитри и коварни, може да го вкараме в парламента и да го гласуват”, обясни Борисов за правителството. И допълни защо другите партии биха постъпили така: “Да ни държат 4 години и да се гаврят с нас, както искат. Могат да ви държат от 9 ч. до когато си пожелаят, всеки ден, само гражданинът Борисов не могат да го викат”, обобщи той как вижда парламентарната демокрация.И за пореден път посочи, че няма намерение утре да се яви в Народното събрание, както бе задължен от депутатите миналата седмица, за да представи плана за възстановяване.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар