бойко борисов лъже

Смех! Борисов пред министрите: Сивата икономика намалява, България е стабилна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сивата икономика намалява. България е стабилна. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на днешното заседание на кабинета.

Когато цифрите и фактите говорят, много лесно се правят изводи, изтъкна Борисов. Той цитира доклад на Асоциацията на индустриалния капитал в България за изсветляването на икономиката и икономическия ръст.

“Усилията на НАП доведоха до намаляване с 5 млрд. лв. на касовите наличности във фирмите, както и кампаниите за заплатите в плик”, коментира Борисов.

По думите му според прогнозите на АИКБ, през 2023 година България ще достигне най-добрите си показатели.

“Сега в 11.30 ще отчетем как върви и битката на контрабандата на цигари. И неправителствените организации отчитат постиженията”, заяви министър-председателят.

 

Изчисленията на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) показват значително изсветляване на икономиката през 2018 г. Показателят се повишава до рекордните 79.1 пункта, което е с 4.55 пункта над нивото от година по-рано, написа премиерът във Фейсбук.

 

От АИКБ подчертаха и усилията на Агенция “Митници”, в резултат на които се увеличава и събираемостта на дължимия акциз за алкохол и цигари. Изсветляването на икономиката през последните пет години се дължи на няколко фактора. От една страна, България е стабилна както в икономическо, така и в политическо отношение. От друга страна, стоят усилията на НАП например. Сред външните фактори са излизането на глобалната икономика от финансовата криза и липсата на миграционен натиск по границите на България, подчертава още Бойко Борисов.

 

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар