Смех! Борисов се пусна на живо от Перник. Решавал проблемите на некъдърниците от ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Бойко Борисов се пусна на живо от Перник решавал проблемите на некъдърниците от Герб.
След като посрещна Коледа в Банкя, днес той отново е на инспекция и решава проблемите на некъдърниците си. Борисов се пусна на живо от Перник, заради проблемът с водата.
Заедно с него е министърът на регионалното развитие Николай Нанков и от министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите на Караниколов, благодарение на фирмата, която работи на място, вече има измервателна апаратура.
„Проблемът с инфраструктурата е трагичен“, посочва той. “Знаеш ли колко градове си завършиха водните проекти? На 60-70 години е тази мрежа”, заяви премиерът. “Само за 15 дни имаше 150 аварии повече”, запознаха премиера от местното ВиК. “След Нова година ще имаме пълната картина какво влиза в града от язовира. След като вържем нещата тук, отиваме към Батановския водопровод.
В момента само гадаем, не знаем какво влиза и какво излиза от язовира”, допълни човек от ръководството на водното дружество. “На практика правим нова водопроводна система”, коментира Борисов. “Проектите са минали на експертен съвет, той ще бъде субсидиран с целева субсидия”, каза заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Според него, големият шанс за реализиране на водния проект на Перник, е бил изпуснат през 2012 година.
“Емо, тебе те оставям тук, ще ти пратя още хора по водопроводите. Съответно тези подозрения, за които говорим, машината ще ги заснеме и ще видим дали проблемът е във водопровода. Искам “Икономическа полиция” да мине с прокурорите, да бъде събрано и разпитано всичко по трасето. Такава безогледна безотговорност, десетилетия наред. Караниколов остава тук, да кажат защо няма измервателни уреди на язовира и какво са взели”, възмути се Бойко Борисов.
Припомняме, че на 24 декември министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с представители на кризисния щаб на Перник, сформиран във връзка с бедственото положение в общината.
На нея присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на града Станислав Владимиров и областният управител Емил Костадинов. В хода на разговора премиерът Борисов беше информиран за предприетите мерки във връзка с водната криза в района.
Решението беше да започне обследването на загуби по мрежата по Клон 2, където по моментни изследвания се губят по около 90 l/s.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар