Смех! Борисов се „радва“ на над 70 % фалшиви последователи в социалните мрежи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много политици използват това, което Twitter нарича „манипулация на платформата“ – изкуствено надуване на популярността на акаунти или кампании чрез използване на фалшиви или автоматизирани акаунти (ботове), които следят и популяризират нечие съдържание, предаде “Епицентър”.

Поради начина, по който алгоритмите на социалните медии работят за популяризиране на съдържанието, политическите послания с изкуствено висока ангажираност, генерирани от фалшиви последователи, могат да достигнат по-голям обхват от реалната публика.

България не прави изключение в тази тенденция и на предстоящите парламентарни избори социалните платформи най-вероятно ще бъдат основната арена за сблъсък и излагане на идеите на политиците. Ограниченията за живи срещи с избирателите и предизборни мероприятия, наложени от пандемията, неминуемо ще принудят предизборните щабове да прехвърлят основния си ресурс за политически пиар на полето на социалните медии.

Преди дни стана ясно, че премиерът Бойко Борисов се „радва“ на над 70 % фалшиви последователи в социалните мрежи. Това показва проверка във Фейсбук, Туитър и Инстаграм, извършена с инструмента SparkToro.

Разработеният от американски IT специалисти софтуер прави анализ на потребителите в Фейсбук, Туитър и Инстаграм, тяхната активност и последователи.

Според резултатите българският министър председател има 71.3% фалшиви последователи. Това са регистрирани акаунти, зад които обаче не стоят реални хора. Като добавим и армията от платени тролове, които се грижат под постовете на управляващите да има само положителни коментари и хвалебствия, се очертава пълната картина на класическия „политически тролинг“.

На по-наблюдателните потребители на Фейсбук, където Борисов има близо 300 хиляди последователи, прави впечатление, че когато премиерът пусне поредното си видео на живо от джипката, то се гледа от не повече от 1000 души. Не е трудно с просто око да се открият и троловете. – почти всички профили, които харесват статусите му, са празни и с фалшива снимка.

Изследване на Кьолнския център за сравнителна политика установи, че десните политици са били най-големите бенефициенти на злонамерени ботове, за да надуят броя на последователите си в Twitter в Европа. Справка в най-авторитетната и популярна платформа за анализ на последователи (followerAudit) показа, че друг шампион в тази класация е евродепутатът Радан Кънев – 25% фалшиви профили след последователите и 24% неактивни профили. Това означава, че близо 50% от последователите му за тролове.

Сред българските водещи политици засега председателят на БСП Корнелия Нинова е с нулев процент фалшиви последователи и профили в социалните медии. Явно и не се нуждае от тях като лидер на партията с най-голяма членска маса. Официалната ѝ страница във Фейсбук е чест обект на „тролски“ атаки и с наближаването на изборите на реалните ѝ последователи ще се наложи да ги отбиват все по-яростно, допълват колегите от “Епицентър”.е, а твоите ги решава шофьорът на джипката, като самата джипка е над закона и над всичко друго. А шофьорът на джипката Онуй се изживява като Господ. Главният пък прокурор се има за Инструмент Божий!
Всички дебили и лоботомирани на територията всеки ден тръпнат в очакване къде ще отиде джипката да ги оправя. То откъдето мине, само оправени остават. Даже и пътищата оправя. Ей, оправи пътя до Рилския манастир, магистрала “Струма”, метрото и т.н. Много оправия, много нещо!
Меракът на министри, кметове, кметчета и вся останала сволоч да се водят в първата джипка на държавата, е необятен. Направо Онуй може и бизнес да развие и да взема такса за возене в джипката. Или да продава куверти – едночасово возене с вклюване в лайфа и примерно хвалене на Онуй може да струва сума ти пари. То кеф цена няма! Ще си го пишат в биографията и ще се хвалят на деца и внуци!
Лично аз изумявам как не ги е срам дори да ги засичат в близост до Онуй. И да се возят в джипката, където мазно да хвалят един болен от нарцисизъм човек и да насърчават тежкото му заболяване. Грозно е. Направо си е гавра с Онуй, че и с нас, където му гледаме тъпотиите и психодрамите на живо.
Предлагам направо да се направи официален сайт “Джипката”, където да се публикуват важните решения за държавата и матриЯла, както и да се отправят просби и прошения до шофьора на джипката да помогне!
Света Джипка и Свети Онуй да помагат! Боже, пази ни от дебилите!
Елена Гунчева

Странното е ,че този човек географ по образование измерва направеното и правеното с парите похарчени, или предвидено за него. Няма количество, няма качество, няма ефективност, няма себестойност на единица измерител и т. н. Милиони за това, милиони за онова и т.н. И какво от това? А даже ,видите ли, сега щяло да се прави ремонт на нещо направено преди 16 години. Да ,можеше и да е така направено, че да не се ремонтира след 16 години, ами какво да кажем, че направеното от вас се ремонтира след 16 месеца, или пък даже след 16 дена. Пътят за Рилския манастир е трасиран и изграден преди повече от 80 години. Сега се разшири и “реконструира”. Е? Защо за 80 години не се срути, а сега след “компетентната” намеса? Начело на едно толкоз специализирано министерство един географ (никого не работил, като такъв) може да ни води само на г@за на географията.

Не можем да очакваме от Господ да ни пази от дебилите. Сигурно има някаква причина да ги е създал, но това си е негов проблем! Нашият е да направим така, че да бъдат въдворени на място, където няма да имат възможност да пречат на нормалните хора!

Тоя Бърборино така се окръгли напоследък! За малко го слушах днес и рязко го изключих – не се издържа изобщо! Всички възприеха маниера на Тиквоча да говорят глупости с патос! 🙁 Сигурно е заразно! 🙁

СЛОЕВЕ БОКЛУК ОТ ВЪРХА НАДОЛУ ГИ ТРЕСЕ , ЧЕ НЯМА ДА ИМА ОТКЪДЕ ДА КРАДАТ БЕЗ ОНУЙ И БЕЗ КАСКЕТА…

Нещото се изявява като Батман, а България е неговото градче Готъм, джипа му е Тиквунмобила. С всеки изминал ден, чакам нашия Батман от Банкя, да спасява страната ни; джипката или Тиквунмобила, не е за всеки. В Тиквунмобила се изявява Коколайчо Нанков и СевдитУ ТВ. Мдааа в Тиквунмобила се решават проблемите на Мутроландия. В нея се събират всички слуги на Батман от Банкя. Златна джипка ще излезе, а ма скоро време ще остане в историята като подвижната станция на Нещото.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар