Смех! Българин „проби“ ключови институции през „Гугъл“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
“Електронно управление” е с толкова слабо защитен сайт, че с минимално “дописване” на адреса се стига до съдържанието на компютъра, на който страницата е качена.

Ниското ниво на сигурността на редица държавни институции показа компютърният специалист Данаил Велев. В социалните мрежи той разказа как с прости действия през търсачката „Гугъл“ е проникнал в системите на митниците, ДА „Електронно управление“, Агенцията по вписванията, Модула за следене на оперативността на електронния обмен между институциите и други учреждения.

Оказва се, че „Електронно управление“ е с толкова слабо защитен сайт, че с минимално „дописване“ на адреса се стига до съдържанието на компютъра, на който страницата е качена. Виждат се и паролите на администриращите я потребители, оставени в абсолютно незащитен вид. Достъпът до Агенцията по вписванията показва всички плащания към нея заедно с личните и банковите данни на граждани и фирми.
„Държавата е пуснала съдържанието си и е дала достъп на „Гугъл“, а оттам и на целия свят. Данните продължават да изтичат на улицата“, обобщава анализаторът. До момента няма коментари от институциите, нито е ясно дали ще има някакви санкции за поредния пробив в държавните системи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар