Смех! България ще води преговори за доставка на американски природен газ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България ще води преговори със САЩ за доставка на американски природен газ, съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който участва в конференция, посветена на втечнения природен газ.

По думите му, страната ни може да се възползва от държавните дотации, които Вашингтон дава, и това може да се случи в рамките на сътрудничеството ни в НАТО.

На въпроса дали преговорите за американски газ и изтребителите Ф-16 са обвързани, Борисов помоли журналистите да не му слагат думи в устата и уточни, че реални разговори все още не са започнали, съобщава БНР.

 

Премиерът за пореден път потвърди, че България се надява на диверсификация на енергийните източници, защото само така може да се постигне най-добра цена и сигурност на доставките. “Най-важна е енергийната сигурност, която е част от националната”, заяви премиерът Бойко Борисов:

“Истинската диверсификация ще бъде от конкуренцията в цената на газа. Ако американците дават по-добра цена, а тука говорихме как можем през вноските от НАТО, през американските бази и учения в България да мислим по тези държавни дотации, които дава Америка, но сме много в начало на разговора”. Борисов се яви пред журналистите с Том Пайл, когото представи като съветник на американския президент Доналд Тръмп. А на въпрос на “Хоризонт” кога реално могат да започнат преговори, премиерът отговори: “Аз се надявам, че в преговорите с правителството на САЩ за самолетите ще се срещаме през следващите месеци, живот и здраве”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар