Смех! В Септември “печели” кмета от ГЕРБ, който е обвиняем, че е източил общината

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Град – гара Септември не се притесни да гласува и да избере, и то на първи тур стария си кмет Марин Рачев, който се разследва за злоупотреби и от година е преследван от закона.

Според 100% преброени протоколи Рачев печели изборите в града на първи тур – категорично със 70.33%.

Той е подкрепен от ГЕРБ и е издигнат от Местна коалиция „Обединени земеделци“ (ПП ”ГЕРБ”, Партия „ВМРО – БНД”, ПП „НФСБ”).

Далече след него е кандидатката на БСП Петя Цанкова с 13,91%.

В началото на кампанията КПКОНПИ внесе в съда акт за отнемане на имущество на стойност 9.3 млн.лв. от Марин Рачев. 

Пазарджишкият окръжен съд наложи запор на имущество и сметки в размер на 9 милиона лева на кмета и съпругата му и свързаните с тях фирми.

Специализираната прокуратура обяви, че има извършени длъжностни престъпления.

Разгледани са шест тома доказателства, че Рачев се е сдобил незаконно с имуществото. Сред доказателствата е и тефтерчето със записки, намерено в дома на кмета при обиск миналата година, в което могат да бъдат намерени записи на големи суми пари и инициали на хора.

Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет. Миналата седмица той бе осъден условно на 2,5 години за укриване на данъци в големи размери от времето, когато не е бил кмет на града като едноличен търговец на горива и е укрил данъци в размер на над 118 хиляди лева, подавайки неверни декларации, подписани от съпругата му.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар