Смех! ГЕРБ-Данчо Рогачев цъфна по ТВ с адвокат: Махнаха ме, защото не ходя на работа, а ползвам служебния си автомобил

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Отстраненият шеф на пловдивската полиция Йордан Рогачев цъфна тази сутрин заедно с адвоката си по две от големите национални телевизии. Жалва се първо по Нова телевизия, а после и по bTV.

„Дисциплинарното производство за отстраняването ми е въз основа на заповед на министъра на МВР, в което се споменава, че не ходя на работа, но ползвам служебния си автомобил“, изтъкна той, като отрече да има друга причина, например дали ръководството на пловдивската полиция покровителства схеми, за които бяха задържани служители, включително шефа, на 3-то РПУ.

„Не съм изхвърлен от системата на МВР“, обиди се на коментар на водещите ст. комисарят.

Рогачев отрече и да има арестувани и задържани 7 полицаи. „Те не са задържани, за да бъдат пускани. Снети са им сведения. Само двама са задържаните“, уточни той.

„По този случай съм дал данни пред следовател към компетентната прокуратура и данни от разследването няма как до изнеса“, обясни той. В крайна сметка Рогачев не отрече категорично да е участвал във въпросните схеми.

Адвокатът на ексшефът отклони въпрос за евентуален чадър, осигуряван от полицията в Пловдив по времето на Йордан Рогачев: „Такъв въпрос не следва да се задава на клиента ми.

Съветвам го да не отговаря на този въпрос, тъй като в момента трябва да се концентрираме върху въпроса за отстраняването му“, отбеляза защитникът. Той омаловажи стойността на журналистическо разследване, което разкрива как именно Йордан Рогачев осигурявал чадър и се бил забъркал в схеми с наркотици. „Този журналист не разполага с доказани данни“, отсече безпардонно адвокатът.

Първоначално Рогачев бе в болнични, а след това се оказа, че отсъства заради бащинство.

„В момента съм в отпуск за отглеждане на 2-годишно дете. Разрешен ми е със заповед на гл. секретар на МВР“, обясни той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар