Смех! ГЕРБ организираха платен контрапротест, дали на няколко нещастници по 30 лева

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От 19.00 часа вчера, пред сградата на СДВР започна платен от ГЕРБ контрапротест срещу блокадите в столицата.

За по-малко от 24 часа контрапротестиращите са събрали 5000 подписа, като петицията е публикувана и в интернет пространството, а желаещите да я подкрепят могат да се разпишат и пред сградата на СДВР. Поддръжници на подписката се събраха край сградата на Столичната дирекция на вътрешните работи.

С петицията, която предстои да бъде внесена в СДВР, хората ще настояват да получат информация дали протестите са незаконни. Ако протестите са такива, полицията да влезе в правомощията си и да ги премахне, настояват участниците в днешната акция.

Марияна Дочева, една от организаторките на подписките, коментира:

“Личното ми мероприятие е организирано от г-н Веселин Георгиев и е подкрепено от група граждани от фейсбук групата “Не подкрепям протеста“. Жалбата беше подписана от над 5000 човека само за 24 часа. Ние като граждани искаме възстановяването на нашите конституционни и граждански права. Искаме да можем да живеем вече нормално“.

Хората се обявиха и за мирно протичане на антиправителствените протести – без ескалация и без насилие.

В събраната от жителите на София подписка също така се настояване за премахване на блокадите в центъра на столицата, ако те са незаконни.

 

Граждани се събраха на мирен митинг в градинката на площад „Възраждане“ в столицата, за да поискат спиране на протестните действия в София, предаде БГНЕС.

„Не всички са против правителството“, заявяват участници в събитието, които се обявяват срещу продължаващите антиправителствени протести, както и срещу искането за оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Участниците в митинга настояват блокадите на възлови кръстовища, които от седмици затрудняват движението в центъра на София, да спрат, определяйки действията на протестиращите като вандалски и хулигански, с които се нарушава обществения ред.

„Този протест е срещу другия протест. Не подкрепяме катуните на Орлов мост, на Министерски съвет. Не подкрепяме скарите, не подкрепяме агресията на българи срещу българи. Ние сме против всякакъв вид насилие или мизерия, не сме съгласни с това“, коментира Георги Флоров.

Гражданите събират подписка и са адресирали молба до началника на Столичната дирекция на вътрешните работи и кмета на София Йорданка Фандъкова, с която искат „прекратяване и недопускане в бъдеще на подобни действия“.

Участниците в контрапротеста се заканват всяка вечер да бъдат на кръстовището при Румънското посолство, за да не позволяват то да бъде блокирано от антиправителствени демонстранти.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар