Мария Габриел

Смех! Дръж се, Европо! Марийка от Хаджидимово те гази!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държава, затворила 1084 училища, поема ресор ”Образование и култура” в ЕС

ХА-ХА-ХА! ДРЪЖ СЕ ЕС – ЩЕ ЗАКРИВАМЕ УЧИЛИЩА! БИБЛИОТЕКИТЕ ЩЕ ЗАПАЛИМ КАТО ХЕРОСТРАТ, А ОПЕРИТЕ ЩЕ РАЗРУШИМ! А МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СГРАДИТЕ ЗА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ! В ТОВА СМЕ НАЙ-ДОБРИТЕ. ВСЕКИ ПРАЗНИК Е НАДЯЖДАНЕ И НАДПИВАНЕ!!!

По време на заседание на правителството /Втора световна война/ в Англия се разглеждал въпроса за недостига за военни средства. Един от членовете на правителството предложил парите да се вземат от културата. Чърчил попитал:

– ТОГАВА КАКВО ЩЕ ЗАЩИТАВАМЕ?

Явно от Европейският съюз са преценили, че технологиите и киберсигурността са прекалено голяма лъжица за предлаганите от Борисов хора за еврокомисари. Даже и за земеделието не ни огря, въпреки, че Борисов нещо не го харесва, тъй като там парите били разпределени. Затова и получаваме най-незначителният ресор. И дори това го приемам като подигравка.

Защо ли? Защото за 17 години сме закрили 1084 училища. След Освобождението на година се създават стотици нови училища. От тридесет години само закриваме училища.

Почти вече няма малко село с училище. От една грамотна нация се превърнахме в тълпа от неграмотници. Учителската професия се превърна в непрестижна. Вместо да учат децата, ги накарахме да се превърнат в хардбюрократи.

Държавата тотално се провали с намерението си за връщане на децата от малцинствените групи в училищата. Усвояват се едни пари, а резултат – никакъв.

Армията на неграмотните се увеличава с всеки изминал ден, съответно пазарът на труда е ограничен – има хора без работа, но без образование и квалификация те не могат да бъдат назначени.

Дадоха образователният ресор на държава, чийто премиер е прочел една книга в живота си, а вместо с книги, библиотеката му е пълна със снимки с Него. И това ако не е перфидна подигравка с нас….

А Марийка от Хаджидимово някак си не си кореспондира с този ресор. Дори само заради поглед, когато дискусията стане по-сложна от магистрали и суперкомпютри.

Елена Гунчева


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар