Смех! И Пепи ВАКСИНАТА драпа за европарламента. Има ли луд, който би гласувал за него?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дясното в България, доколкото изобщо го има, продължава да се цепи и клонира. Днес бившият здравен министър Петър Москов представи новия си политически проект –  партия КОД. Разшифровката гласи “Консервативно обединение на десницата”.

Защита на реда, справедливостта, нормата, разума и работещите решения са в основата на новата политическата партия, а нейното мото е “Свобода и всекиму своето”.

“КОД е консервативна, дясна европейска политическа сила, която отхвърля социалистическите и либералните утопии. Вярваме, че алтернативата е консервативна десница, обединена около политики за налагане на държавността, на идентичността на българщината във вътрешен план и защита на националните интереси навън”, представи Москов партията си.

Зад него в новата политическа сила застават Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветанка Корона, Росица Рачева, Момчил Станков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и други.

“Сблъсъкът между либералното и консервативното е съвременното име на старото противопоставяне между лявото и дясното. Tова са реални политически решения, от които зависят правилата на нашия живот. Либералният модел на демокрация е провален и ние сме длъжни да му противопоставим ценностите на консервативната демокрация”, убеден е бившият министър.

КОД се позиционира в дясно от центристките народни партии, у нас и в Европа, които според учредителите на новата политическа сила, не дават изход от кризата на либералната демокрация.

“Ако лявото и либералното са експеримент, консервативното е връщане към нормата. Искаме да сложим край на експеримента, в който живеем”, заяви Петър Москов.

Той разкритикува и инструментите на държавата наложили социални неравенства.

“Нашите основни политически противници са носителите на левите социалистически и либерални идеологии – БСП и ДПС. Управлението на ГЕРБ е реактивно в следствие на външен натиск. Това е очевиден провал на ГЕРБ в десните политики в образованието, здравеопазването и държавността.”

За евентуални политически партньори в бъдеще Москов посочи ВМРО и НФСБ, които по негови думи имат близки до техните позиции.

“Борисов обещава по време на неговия мандат, че нищо няма да се случи, но държавата продължава и след него.”

Любомир Канов подчерта, че “партията е код за бъдещето”. Поставянето на ясни принципи в дясното политическо мислене и промяна на манталиета е общата цел на новата политическа сила.

“Всеки опит да се разделят хората на групи със специални привилегии, трябва да бъде пресичан”, заяви Канов.

Държава, която да гарантира запазването на традициите и идентичността на българите като сплотяващи звена между националното ни минало и бъдеще, е желанието на партията.

“Децата трябва да знаят българската история, а не колко пола има баща им”, категоричен е Москов.

Новосформираната партия също така има намерения да се яви на европейските избори през май.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар