Смех! Каскетът „проверявал“ новите голи снимки на Борисов с използван презерватив и пачки по €500

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иван Гешев поема грандиозния скандал с новите голи снимки на Бойко Борисов от спалнята, на които се виждат обичайните пачки евро по 500, но има и нов мотив – използван оранжев презерватив.

Софийската градска прокуратура съобщи, че се е самосезирала „във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал“.

Възложена е проверка, а от държавното обвинение уверяват в лаконично съобщение, че за резултатите от нея обществеността ще бъде информирана своевременно.

В съобщението не се посочват никакви други детайли, но вероятно става дума за снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Новата серия компроматни снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов в държавната резиденция „Бояна“ бяха изпратени вчера (9 ноември) до няколко медии четири дни преди изборите, за които партия ГЕРБ засега води пред другите според социологическите проучвания (кадрите не са получени в Narod.bg, използваме копията, разпространени от „ЕвроДикоФ“).

В снимките отново се виждат пачки с банкноти от по 500 евро, злато, пистолет, както и спящият Борисов. Според публикацията на „Евроком“ от вторник (9 ноември) става въпрос за пет кадъра, като единият от тях вече е познат.

Миналия декември СГП спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на тогавашния премиер Бойко Борисов, тъй като не се постара да установи кой е направил кадрите, е налице.

Новите кадри и старата проверкаСнимките, които бяха разпространени на 9 ноември, бяха разчетени от разследващия сайт bird.bg. Според него датите на фотографиите са 11 юни 2017 г., 16 юли 2018 г., 8 май 2020 г. Две от снимките са обработвани и не могат да бъдат датирани. Миналата година сайтът „Биволъ“ и e-vestnik датираха и първата серия снимки, като правени между 2017 и 2019 г., установени бяха датите 25 септември 2017 г., 4 януари 2019 г., 6 февруари 2019 г.

Борисов засега не е коментирал новата атака. Преди дни обаче той няколко пъти се впуска в разсъждения за очаквани фалшификации по време на изборите, като не пропускаше да се представя и като жертва на компромати. Последно заяви, че снимките са „една голяма лъжа“ и обясни: „Защото когат’ ме е нямало, тогава са наслагали тея работи в чекмеджето.

Грешката й е, че е снимала, че съм там. Само че не е била само тя, която е идвала в нас, трябва да обвиня несправедливо някого…“ Преди това пък обяви: „Сега не смея гол да се съблека. Спим по анцуг“.

В началото на юни 2020 г. до медиите анонимно бяха изпратени първо аудиозапис, а на 17 юни – и няколко снимки. Те показваха основно нощно шкафче с пистолет отгоре, а вътре банкноти по 500 евро, а на един от кадрите – и кюлчета.

На една от снимките се виждаше спящ на спалня мъж, а самият Борисов потвърди, че това е той. На 16 юли 2020 г. последва и видеозапис, добавени бяха и още няколко аудиофайла. От видеото на стопкадър се видя силует на елегантна жена в черна рокля, с дълга черна коса и според някои анализатори на кадрите – найлонови ръкавици.

Разпространяването на снимките стана повод министър-председателят да даде извънреден брифинг с цялото ръководство на ГЕРБ зад гърба си, на който обяви, че го атакуват с компромат, направен като по учебник на КГБ.

Все пак премиерът тогава потвърди, че снимките са от интериора в „Бояна“, и предположи заради вида на мокета, че компроматът е отпреди година – по време на подготовката на европейските избори, когато се е срещал там и със съпартийци.

По-късно Борисов много пъти обвини за кадрите президента Румен Радев, както и неизвестни конспиратори, които действали „като по учебник на КГБ“.

След това обяви, че жена, която му е близка и която символично нарече Мата Хари, е отишла в апартамента му в „Бояна“, докато него го няма, и е аранжирала парите и златото.

Снимките обаче очевидно са правени в различни дни, видно от интериора в стаята. Така накрая Борисов се спря на версията, че става дума за много жени и той не е сигурен коя от тях е фотографът.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар