Смех! Новият ВиК холдинг, от който ГЕРП ще гепат милиард ще има ОСЕМ директора

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Български ВиК холдинг“ ЕАД София – това ще е новото еднолично акционерно холдингово дружество с държавно участие, стана ясно на Министерски съвет днес.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова обясни, че се учредява „Български ВиК холдинг“ ЕАД София, който ще е изцяло държавна собственост с капитал 1 млрд. лева. Средства ще бъдат отпуснати от бюджета за 2020 г. чрез увеличение на бюджета на МРРБ, ще придобие всички ВиК дружества, както и тези, свързани с изграждане и ремонт на инфраструктурата.

Ще има задача по координация на отделно управление на целия ВиК отрасъл, а в срок от 6 месеца от учредяването акциите и дяловете, които държавата притежава във всички ВиК, ще бъдат внесени капитално чрез вноски, за да се увеличи капиталът на компанията.

Държавният ВиК холдинг ще се управлява от министъра на МРРБ, като ще има двустепенна система на управление – Надзорен и Управите,н съвет, съответно с 5 и 3 директори.

Премиерът Бойко Борисов се изказа, че има маса градове, които умишлено не искат да се включат във ВиК европроектите, като това се отнася и до Перник.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар