Смех! Олигархът Христо Ковачки съди олигархът от БСП Кирил Добрев

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ако спечеля делото, в което съм убеден, ще даря парите за благотворителност, заяви олигархът.

Бизнесменът олигарх  Христо Ковачки съди зам.-шефа на БСП олигарха  Кирил Добрев за “неверни и позорни твърдения” по негов адрес, които определя като “клеветнически и обидни”. Исковата молба е за 15 хил. лв. и е заведена от адвоката на Ковачки в Софийския районен съд.

Повод е пресконференция в централата на БСП от 22 август 2019 г., на която Добрев коментира Ковачки и говори за монопол на енергийния пазар на фирми, свързани с бизнесмена. В исковата молба са цитирани думи на Добрев, с които той приписва на Ковачки търговия с влияние – че с партията му “Лидер” е дал над 50 хил. гласа на ГЕРБ като преференции за евровота, освен това обявява, че “в империята му работят бели роби на ниски заплати”, и го нарича “бизнесмен от Сейшелите”.

Тези твърдения са посегателство върху честта, достойнството и доброто име на Ковачки, пише в исковата молба на адвоката му. Обяснява се, че ищецът има добра репутация в обществото и е чувствителен за общественото мнение, затова твърденията по негов адрес довели до психически и физически неудобства.

“Ако спечеля делото, в което съм убеден, ще даря парите за благотворителност”, зави Ковачки.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар