Смех! От думите на г-н Лъжа излиза, че е работил със САЩ срещу Делян Пеевски

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Моите отношения с Пеевски отдавна съм ги изяснил и те са само политически. Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес. Никога не сме получили стотинка от лицето Божков. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. 

Борисов поясни, че от месеци назад – 7-8-10 не е виждал Пеевски. Последната среща била по повод смесените райони. “Така както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, така приемете , че и ние сме си говорили по тази тема”, каза той и допълни,че е имал срещи с Пеевски както в МС, така и в “Бояна”. 

Той коментира оповестените вчера санкции на САЩ спрямо Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. Всички активи и собственост на тримата в САЩ са блокирани, а на американски граждани е забранено да извършват трансакции с тях и да им се предоставят каквито и да било средства, стоки или услуги. От думите на Борисов стана ясно, че той приема санкциите като похвала за своето правителство.

“Няма да изброявам, но само искам да напомня защо ме избраха за главен секретар, кмет на София и след това десетки пъти на избори. Именно заради борбата с корупцията, за която сме направили много. Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери”, допълни още той. 

 

“Винаги като партия сме поддържали възможно най-добрите отношения с колегите от САЩ и затова подкрепяме мерките на тяхното финансово министерство и очакваме нашите правораздавателни органи да продължат в тази посока”, продължи Борисов. 

Той коментира, че ГЕРБ може да поеме вина за друг санкциониран – Александър Манолев, но той е бил отстранен от поста зам.-министър на икономиката, след като е избухнал скандала с къщите за гости. За Илко Желязков пък беше съобщено, че той е бил уволняван на два пъти от “Български енергиен холдинг” по време на правителства от ГЕРБ. 

Той разказа, че предния ден е имал среща с американския посланик Херо Мустафа. “Дори няма намек – такава среща, толкова сърдечна, толкова мила. Нищо по това, което сега се опитват да ни пришият”, заяви Борисов. 

“Вчерашните събития са логично продължение на заявките на администрацията на Байдън да подпомага укрепването на демократичните институции в партньорските държави и да препятства корупционните практики, идващи от враждебни държави”, допълни зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар