Смех! Пацо Шнорхела пак се обяснява за образованието си в Австрия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След поредната порция от съмнения, че дипломата на предложения кандидат за премиер Пламен Николов не е истинска, той продължи да се обяснява за образованието си в Австрия. „Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там“, каза той за БТА.

Поводът да бъде потърсен за коментар е публикацията в клагенфуртския вестник „Клайне цайтунг“, свързана с образованието на Николов в Австрия. Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че кандидат-премиерът не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

Николов бе категоричен, че е редно запитването от австрийска страна, да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научен проект „Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време“.

„Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК“, поясни Николов.

Проектът, чиято снимка Николов изпрати, е послужил за защита на докторската му теза в България. Той коментира, че именно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

Кандидатът за премиер уточни, че докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за подкрепата им.

Именно посредством реализацията на проекта, Николов защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия /ВАК/ към МС на Република България.

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено – университет или академия.

„В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК“, уточни Николов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар