Смех! Попове “гонят” вируса със звънци и светена вода

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев се присъедини към символичното „гонене“ на коронавируса в родния си град Банско.

Звънците, които тук наричат звонци, всяка вечер се сливат с камбанния звън на църквата „Света Троица“. Те са част от одеждите на кукерите, които в Банско се наричат „бабугере“.

„Всяка вечер в 19.00 часа, докато трае карантината в Банско, камбаните огласяват града ни, а местните хора дрънкаме звонци. С удоволствие се включвам в тази инициатива. С отговорност и дисциплина ще минем и през това изпитание! Ние имаме вяра, надежда и сила! Гордея се с волята на своите съграждани в тези дни и чакам деня, в който пак ще бъдем заедно и ще работим за благоденствието и просперитета на нашият град“, пише той в социалната мрежа.

Бургаски отец реши да бори коронавируса с… вяра. Качен в каросерията на пикап с огромен кръст от храм “Свети Николай Чудотворец”, отец Емилиян помоли Господ да “прекрати пандемията”.

“На неделя „Кръстопоклонна“, изнесохме „Св. Кръст“ от храма и прекадихме с тамян и поръсихме с “ Богоявленска вода“ около целия град Бургас, за да прекрати Господ пандемията!“, написа в социалните мрежи отец Емилиян.

 

Цялото мероприятие беше излъчено на живо в профила му във Фейсбук. На видеото се чува и църковната музика, пусната от аудиосистемата на пикапа.

Всичко това би звучало като шега, но не е.

Предпазни средства няма и в двата града. На аптеките в Бургас висят огромни надписи „Маски и дезинфектанти НЯМА“, а в Банско безхаберието на управниците остави курортите отворени и сега всички жители са под ключ, има и 19 заразени в името на.. туризма и печалбарството.

Държавата отново се оказа безсилна и се хвана за „звонците“!

Станислава СЛАВОВА, Istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар