Смех! Пътните строители на Бойко блокираха центъра

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четвърти национален протест на пътните строители, с които Бойко Борисов и ГЕРБ 12 години грабиха България – този път нагелците са тежка техника на жълтите павета в София. 

Организаторите от браншова камара „Пътища” настояват за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Настояват и за конкретни действия по разплащането на дължимите суми. Само на една от частните фирми – Автомагистрали „Черно море”, държавата трябва да изплати над 37 милиона лева.

Очакванията са да се образуват сериозни задръствания. Заявка за участие има от над 3000 души. По булевард „Цариградско шосе” до Министерския съвет ще преминат над сто тежки камиона.

Затова от полицията в София заявиха, че ще налагат глоби за влизането и паркирането им в центъра на града.

Над 100 тежки строителни машини ще бъдат включени в протеста на пътностроителните фирми, който е обявен за 8,30 часа тази сутрин пред Министерския съвет. Колоната от машини вече е подредена по буливерда „Цариградско шосе“.

Намерението на протестиращите е техниката да стигне до началото на булевард „Цар Освободител“ и да бъде наредена по протежението му.

Протестът се организира от Браншова камара „Пътища“ и е срещу регионалното министерство и ръководството на пътната агенция, които бавят изплащането на около 800 млн. лв. за възложена и вече извъшена от фирмите работа по пътищата. Освен това с мотива, че няма пари пътната агенция не прави нищо за възлагане на дейности по зимното поддържане на пътищата.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар