Смех! САЩ повече няма да третират Русия като пазарна икономика

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ повече няма да третират Русия като страна с пазарна икономика, съобщи днес министерството на търговията, отменяйки статута, предоставен преди две десетилетия на Москва, който ограничаваше изчисляването на антидъмпинговите мита върху руските стоки, съобщи Ройтерс.

Министерството на търговията заяви, че анализът му е установил, че  “обширната” държавна намеса в руската икономика е довела до деформиране на цените и  разходите, които според него не отразяват наистина дали руските компании са определяли справедливо цените на вноса в САЩ.

“Това решение дава възможност на Съединените щати да приложат пълната сила на американското антидъмпингово законодателство, за да се справят с изкривяванията на пазара, причинено от нарастващата намеса от страна на руското правителство в икономиката на страната”, гласи изявление на министерството на търговията.

Вашингтон предостави на Русия статут на пазарна икономика през 2002 г., което беше ключов момент по пътя за приемане на Русия в Световната търговска организация (СТО) през 2012 г.Миналата година Американската търговска камара в Русия заяви, че Москва ще може да оспори в СТО всяко решение на САЩ за отнемане на статута й на пазарна икономика.

Източник: БТА

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар