Смех! Фандъкова определи като неуспешно управлението на СДС, които са им коалиционен партньор

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Йорданка Фандъкова откри предизборната си кампания за нов кметски мандат на огромна естрада до НДК. След 10 години на този пост тя атакува в речта си лошото управление на Столичната община преди нея и ГЕРБ.

 

„Каква беше София преди 10 години“, запита тя и продължи: „Започнахме работа в един спрял град, който преминаваше от криза в криза. София беше обградена от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше половината град. 40-годишните червени Икаруси бяха столичният градски транспорт, а метрото беше 9 км от
центъра до „Обеля“. Детските градини и части от Борисовата градина се заменяха срещу панелни апартаменти, а парковете дори не се косяха. Радвам се, че днес никой не помни София такава“, отбеляза Фандъкова.

 

Това са епизоди от кметуването на Стефан Софиянски. Той също като Фандъкова беше кмет на София 10 години – до 2005 г. По това време Столичният общински съвет с председател Антоан Николов беше изцяло доминиран от СДС.

Фандъкова определи като неуспешно управлението на София от СДС

© Анелия Николова

 

Днес СДС е коалиционен партньор на ГЕРБ за местните избори и има няколко души в общата им листа за общински съветници в София. На предизборния митинг беше и неговият председател Румен Христов.
На въпрос на „Дневник“ как ще коментира обвиненията на Фандъкова той обясни, че тогава годините били трудни, но било направено доста за града.

 

Фандъкова определи като неуспешно управлението на София от СДС

© Анелия Николова 

„Хубавото е, че това, което беше постигнато тогава, сега се надгражда“, заяви Христов. Той отбеляза, че сега кандидати на СДС за общински съветници са поставени на избираеми места в общата листа с ГЕРБ.

 

В речта си Фандъкова атакува и любимия си опонент за кметския пост Мая Манолова, която вчера откри предизборната си кампания и индиректно я обвини в „жажда за власт“. Днес тя й отговори, като заяви, че за разлика от някои други „не е пренаписвала големи периоди от живота си“.

Капитал

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар