цветан цветанов

Смех! Цецо Наглецо прави нова партия

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цветан Цветанов полага основите на нова партия, твърдят няколко независими един от друг източника на Lupa.bg. Бившият втори човек в ГЕРБ ще обяви създаването на политическия си проект догодина през месец април, когато е рожденик, а дотогава ще работи „на тъмно“ и ще стикова екипа си. 

Профилът на партията е дясна, евролиберална и антикомунистическа. Това обяснява и присъствието на редица знакови лица от най-старото СДС и видни антикомунисти в обкръжението на Цветанов. По този начин бившият МВР шеф ще се стреми да отцепи от десните гласове. Според хвалбите на самия Цветан Цветанов, партията без проблем можела да спечели между 8 и 12% на следващите парламентарни избори.

Политозоли обаче коментира пред Lupa.bg, че това е пълен абсурд. Според тях бъдеща партия на Цветанов няма никакъв електорален потенциал и ще е чудо, ако изобщо прескочи изборната бариера от 4%. Разбира се, ако не броим различни изборни акробатики, на които Цв.Цв се показа като факир в последните години.

За готвената партия на Цветанов намекна днес и социолога Андрей Райчев в интервю по Би Ти Ви.

„Като гледам г-н Цветанов какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект“, отсече Райчев в отговор на въпрос как ще се отрази на предстоящите местни избори отсъствието на Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ. Той уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Според политическия психолог Антоанета Христова Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще ме бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, смята Христова.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар