Смех! Шефът на комсомолци-ГЕРБ(МГЕРБ) се позова на фалшива новина на БНТ за да заклейми свикване на Народен съд от протеста

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“В България отново видяхме препратка към миналото за това, че ще бъде свикан Народен съд от организаторите на протестите. Това ни навява тъжни спомени за тоталитарното минало, с което толкова много години вече се опитваме да се разделим”. Това заяви на специален брифинг зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев, който е национален координатор за борбата с антисемитизма.

Георгиев се позова на БНТ, която в сутрешните новини съобщи, че протестиращите ще свикат Народен съд на площада. Докато той даваше брифинга новината вече беше свалена от сайта на телевизията, тъй като меко казано не е вярна.

“Смятам, че БНТ е достатъчно достоверен източник. Тя беше препечатана от много други сайтове”, каза Георгиев на въпрос от репортер дали е проверил информацията за свикване на “Народен съд” по време на брифинга.

В 14:27 на страницата на БНТ се появи следното съобщение:

Уважаеми Дами и Господа,
БНТ поднася на своите зрители извинение за неточна информация в сутрешните новини от 8 септември 2020 г., като виновният редактор ще бъде дисциплинарно наказан.
БНТ не толерира и няма да толерира разпространението на новини с невярно съдържание.

“БНТ фейкнюз……. Никой не е обявявал свикване на народен съд? Напротив, ние сме яростни противници на подобни “идеи”! Та ако някой не е разбрал, защо Кошлуков е следващата законна цел на протеста….”, коментира Николай Хаджигенов от “Отровното трио” на фейсбук профила си.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар