Смех! 1100 кандидатури в София за 61 стола в Общинският съвет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
1100 кандидати за общински съветници има в София за поредните местни избори, които се борят за точно 61 места в общинският съвет на София или както обичат да се изразяват от Герб и другите политически партии, средно 18 човека се борят за едно столче.

Но за да се седнеш в това столче ти трябва според новите правила да вземеш най – малко 7000 гласа от гласовете на софиянци, което като махнем до 500 заблудени привърженици за всеки един кандидат означава само едно, че всеки един трябва да убеди поне още 6500 човека да гласуват за него, само че това не става само с убеждаване трябва и нещо друго и понеже вече никой не вярва на обещания, това другото се казва финикийски знаци.

Сега и да посмятаме малко и после да не се чудим, защо корупцията и далаверата са се настанили трайно навсякъде. За да вземе някой поне 7000 гласа, ще трябва да се бръкне с поне 700 000 лева само за гласове, ако вървят по 100 лева, според запознати Герб и ВМРО вече раздават в столицата и повече, а тези 700 000 лева не растат по дърветата, тези пари трябва да ги даде някой бизнесмен или партията от партийната субсидия, естествено ако си им много ценен кадър.
Но при всички положения инвестицията за столчето в общината трябва да я направи някой и после естествено да си получи обратно парите под формата на обществена поръчка, строително разрешително за спорен терен, междублоково пространство и т.н. все неща за които честните и почтени кандидати за общински съветници не искат да говорят.
Но истината за пореден път е това, за да влезе някой в общинският съвет на София ще трябва да се бръкне надълбоко и после да си възстанови вложеното, така че не се чудете, защото нищо в тази държава не се променя, а разни политически тарикати обикалят по студията на телевизиите и се кълнат, че са честни. Няма човек в България в момента и още повече в София, който може да излезе и без някакъв стимул да убеди 7000 човека да гласуват за него, няма това е истината и затова всички избори в България приличат на панаир на който всички търговци са разпънали сергиите, продават по много от същото наречено обещания за бъдещето, но българина отдавна стана прагматичен и очаква да стисне нещо шумолящо с лика на Алеко Константинов между пръстите си.
Така че след само една седмица стотици милиони левове ще се разиграват в София, а онзи който е дал най – много ще се поздрави и с победата. Това е истината за съжаление в България, а всички ентусиасти, които си мислят че с приказки и омайване могат да излъжат повече от 400 – 500 човека да гласуват за тях на избори в София, отсега им казваме да се отпуснат и да изстудяват водата в хладилниците….

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар