Смешен плач: „Индустриалци“ скочиха срещу президента, защото иска да им отреже парите за коли, яхти и вили! И да ги даде на народа!!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всяка година обявяваме нашите приоритети в декларация. Един от най-основните ни приоритети винаги е бил запазване на данъчната система и плоския данък.

Това заяви в предаването „Плюс минус“ по Нова телевизия изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците/КРИБ/ Евгений Иванов, който коментира вчерашния призив на президента Румен Радев за промяна в данъчната система и въвеждането на прогресивен данък.

„От много години се говори за премахването на плоския данък. Това го правят от опозицията, основно БСП, неуспели техни вицепремиери, които фалираха банки и направиха така, че един долар да е 3000 лева. В това говорене нямаше страшно досега.

Страшното стана вчера, когато държавният глава се намеси и защити своята партия. Ние знаем как се прави икономика и ни е трудно да приемаме съвети от хора, които не знаят колко струва хляба, защото цял живот са били на столова храна. Ние помним периода преди 2008 година, когато всички богати не плащаха никакви данъци и всичко минаваше през офшорки. В случая аз говоря от името на КРИБ, защото тогава водих разговори и успях да убедя управляващите в лицето на Сергей Станишев и Йордан Цонев, че плоският данък от 10% е най-доброто за България. Това стана факт и сега ме е страх, че с това говорене за смяна на данъчната система нещата пак ще отидат на зле“, заяви Иванов.

„Пак ще повторя, че икономиката се прави от практици и икономисти. Пълни лъжи са твърденията, че само ние в ЕС сме с плосък данък. До този момент никой, който се обявява против сегашното състояние, не се е сетил, че България се намира в състояние на валутен борд. България не може да печата пари и да се възползва редица механизми. Аз не съм против валутния борд, той закрепи системата, а хоризонтът се вижда и е чист. България, дори по време на финансовата криза от 2008-2009 година, е била по-добре от богатите държави, в които има прогресивен данък“, категоричен бе изпълнителният директор на КРИБ, пише в свой материал информационна агенция epicenter.bg.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че „най-основното“, според този „работодател“ е богатите да плащат колкото бедните. А ако може, и по-малко. Защо той не се сети, че работникът също плаща 10% данък от своята мизерна заплата?! А работодателят му, който има коли и къщи на Малдивите иска да плаща, колкото работника си.
Ами не се ли сеща този, че заплатата на работника е малка, не заради това, че президента иска подоходен данък, тоест тези с големите доходи да плащат повече. Не заради това е малка заплатата на работника. А защото така наречените „работодатели и индустриалци“ потънаха в лукс – лъскави коли, къщи, яхти, вили. Всичко това се плаща от работника.

После богатите плачат, че ако плащат по-висок данък, това щяло да съсипе икономиката. Точно обратното. Икономиката я съсипва безкрайната алчност на тези, които ограбиха България и сега се правят на работодатели.

А колкото до твърдението, че президентът не разбирал от икономика, това е глупаво и смешно. Президентът не е длъжен да разбира от всичко. Затова той има съветници. Които са по-големи експерти от този „Евгений“. И които са му казали, че отдавна е време плоският данък да се замени с подоходен.

Но да ви разкрия ли една тайна. „Индустриалците“ се плашат от времето, когато парите за коли, яхти и вили ще отидат в бюджета. А на тях ще им се наложи да работят „на ползу роду“, а не „на ползу джобу“. Колкото и да плачат, обаче, това време неумолимо приближава. Защото икономиката трябва да работи за всички граждани, а не само за неколцина богаташи. И защото ограбеното трябва да се връща на народа.

И по-добре за тях е да го върнат по лесния начин, за да не се наложи това да стане по-трудния начин.

Автор на коментара Иво Македонски, istinata.net

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар