Смешна “опозиция”: Корнелия Нинова бетонира Бойко с вота.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Веднага щом Борисов се изправи пред сериозен проблем, Нинова му се притичва на помощ”, негодуваха нейни колеги и поясниха, че лидерката на БСП ще иска вот на недоверие за цялостна политика, а не само за проблема с водата в Перник. Тънкият момент тук е, че когато се гласува вот за цялостната политика на кабинета, шест месеца след това не може да се иска друг вот на недоверие.

„По тоя начин Корнелия бетонира Бойко чак до септември месец. А тепърва се задават още по-тежки кризи –  със здравеопазването, с енергетиката… И с невъоръжено око се вижда, че тя му помага, двамата  отдавна са в комбина и разиграват скечове за прости хора”, коментираха възмутени депутати.

Lupa.bg научи, че точно по тая причина на последното Изпълнително бюро на БСП голяма част от членовете на партийния орган са се противопоставили на идеята вотът да е за цялостната политика на кабинета. И понеже Нинова не намерила подкрепа там, се заканила, че ще постави въпроса на парламентарна група. А в групата било много по-лесно да убеди колегите си как да постъпят.

„Парламентарната група се състои от едни пудели! Всеки, който дойде в Народното събрание, гледа да изкара още един мандат на топличко и всички си правят личните сметки, не се интересува от нищо друго”, разкриха тъжната истина за парламентарния живот препатили политици.

Вотът на недоверие ще бъде внесен на 20 януари, а в четвъртък и петък предстоят консултациите с останалите парламентарни групи. Дори да намери подкрепата на ДПС и Атака обаче, той няма как да бъде успешен, защото гласовете на посочените групи не стигат, за да свалят кабинета от власт.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар