Смилов: Формулата на ГЕРБ-СДС за управление ще се реализира заедно с ДПС и ИТН – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Смилов: Формулата на ГЕРБ-СДС за управление ще се реализира заедно с ДПС и ИТН

Стоп кадър, бТВ

В понеделник започват преговорите по формулата, очертана от Бойко Борисов, за правителство с мандат на победителите от ГЕРБ-СДС. Условията, които от коалицията ще предложат на всички, които седнат да преговарят с тях, са да има експертен кабинет и министър-председател от партията.

 “Формулата е изпълнима и предполагам, че ще се реализира заедно с ДПС и ИТН. Може да се включат и други по-малки групи. Не очаквам участие от страна на ПП-ДБ”, заяви политологът Даниел Смилов в предаването “Офанзива с Любо Огнянов”.

Основният фактор за промяната на политическата сцена при ПП-ДБ, според Смилов, е загубата на гласове и свиването на подкрепата до 14%. “С тази загуба те не мога да бъдат решителен противовес на ГЕРБ-СДС. Този вариант, в който си поделят властта като упражняват взаимен контрол един спрямо друг, много трудно би могъл да се реализира”, каза той.

Даниел Смилов коментира и ролята на държавния глава Румен Радев след изборите. “Той очевидно се позиционира като потенциален играч на парламентарния терен. Няма да спекулирам кога и как би го направил, но най-лесния вариант е след като му изтече мандата”, посочи политологът. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар