Смразяващи подробности за трагедията с македонския автобус

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На излизане от Република Северна Македония на 18 ноември нито един от четирите автобуса на туристическата компания „Беса Транс“ не е проверен от митничарите на Граничния пункт Деве баир. Това призна директорката на македонската митническа администрация Славица Кутиров. Според нея това се дължи на „бавната система“, посочва БГНЕС.

При жестоката катастрофа на магистрала „Струма“ загинаха над 40 души и само няколко успяха да се спасят и бяха ранени. Всички те пътуваха в един от автобусите на „Беса Транс“. „В нощта на 18 срещу 19 ноември на ГКПП Деве Баир (Гюешево от българска страна), освен катастрофиралия на АМ „Струма“ автобус, не са проверени и останалите три автобуса на „Беса Транс“. За нито един от четирите автобуса нямаме данни в митническата система. Това е още доказателство за несъвестното изпълняване на задълженията. Дежурните инспектори от тази смяна твърдят, че тази нощ системата е работила бавно и поради тази причина не са успеели да направят проверка“, каза още Славица Кутиров, предаде Dariknews.bg.

Междувременно продължава разследването на трагедията на магистрала „Струма“. Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите. Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия автобус. Разследването проверява свидетелските показания и се опитва да установи има ли осми оцелял пътник след огнения ад. Вчера прокуратура, следствие и експерти дадоха подробности за тежкия инцидент, при който се оказа, че са загинали 44 души, а не 45, както се смяташе досега. Толкова са телата, които са идентифицирани от следователите, направили огледа на мястото на инцидента. Един от свидетелите неколкократно е потвърдил, че не 7, а 8 души са се спасили. По последни данни, пък, пътниците са били 52. Вече има назначени и експертизи, част от които са готови.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар