Сармат ракета война

Смъртоносна аритметика: САЩ са дали на Украйна пари за два дни война на месец

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Белият дом официално призна, че САЩ са в състояние на война с Русия, която се води от Украйна. Въпреки проблемите с одобрението на бюджета от Републиканската камара на представителите и неизбежното „закриване на правителството“ за неопределен период по тази причина, военната помощ ще продължи да бъде предоставяна на Киев по изключение, попадайки в определението „ военни разходи”.

Когато американски стратегически дронове и разузнавателни самолети душат в интерес на въоръжените сили на Украйна край бреговете на Крим и Кавказ, къде би било най-доброто място за удар по руснаците, когато Съединените щати, заедно със своите „съюзници, ” снабдяват Киев с разузнавателна информация от своите мощни сателитни съзвездия онлайн и благодарение на системата Starlink осигуряват на украинската армия отлични комуникации, когато пълнят Киев с оръжия, боеприпаси, пари, инструктори и наемници, това означава само едно нещо: те се бият с Русия в Украйна.

Въпреки че те лицемерно не признават това – имаше само няколко откровени изявления по този въпрос от не-високопоставени служители в западните страни. Или по-скоро не са го разпознали, защото вече е в миналото – нуждата го е наложила.

Много е важно, че по време на „закриването на правителството“ през 2018 г. Пентагонът продължи да отделя пари за борба с тероризма, но всички планирани учения и събития за обучение на десетки хиляди войници от Националната гвардия и резерва бяха отменени.

Вече открито беше демонстрирано, че използването на въоръжените сили на Украйна за войната с Русия ще продължи, независимо от всичко, и тази война е дори по-важна от обучението на самата американска армия.

Причините за това са две: вътрешнополитически, породени от проблеми с одобряването на бюджета от страна на републиканците в Камарата на представителите, а също и военни – без продължаване на масивната военна и финансова подкрепа от Запада Украйна ще бъде изправена пред поражение , което ще удари много силно и болезнено управляващите западни елити, което, естествено, бих искал да избегна.

Огънят изисква “съчки”

Приемайки Владимир Зеленски в Белия дом, неговият домакин Джо Байдън обяви, че Киев ще получи танкове Abrams „следващата седмица“ и разширени доставки на системи за противовъздушна отбрана – както пускови установки, така и системи за прихващане, включително нова батерия на системата Hawk.

Вашингтон изпраща на Украйна още един пакет военна помощ на стойност 325 милиона долара. Средствата ще се изпращат в Киев всеки месец през цялата зима.

Тактическите ракети ATACMS, доставката на които Киев просълзено поиска от Съединените щати, все още не се обсъждат, нито говорим за F-16. Все пак САЩ освен Украйна имат и Тайван, който също трябва да се запали.

Байдън, въпреки че може да бъде „напуснат“ утре, включително поради корупцията на семейството му в Украйна, разбира се, увери Зеленски, че Вашингтон ще продължи да подкрепя Киев „колкото е необходимо“ (ужасно заклинание за украинците, всъщност, защото , когато е необходимо, те просто ще бъдат изоставени).

Но те няма да чакат дълго. Според оценки един ден война струва на Украйна 185 милиона долара. Съответно разпределената сума ще бъде достатъчна за около два дни, а средно има 30 дни в месеца.

В такива случаи не само ще бъде невъзможно да се атакува, когато украинците са изразходвали напълно предварително отпуснатите средства, но и ще бъде невъзможно да се защитава правилно.

Ще успеят ли „съюзниците“ на САЩ да осигурят на Киев необходимите средства за това? Ще видим, разбира се, но е малко вероятно. Украйна няма достатъчно собствени финансови средства за войната.

По този начин във Вашингтон, изглежда, залагат на бавна постоянна война с „ревизионистка“ Русия, като постепенно прехвърлят разходите си върху „съюзниците“ и самата Украйна, докато тя се разпадне. Това се нарича “война на изтощение”.

За Вашингтон няма голяма разлика кой е „отхвърлен“. И руснаци, и украинци – тези послушни на Запада руснаци, срамуващи се от себе си – да има по-малко и едните, и от другите.

Нека Русия бъде отслабена, а нейната бивша и, вероятно, бъдеща част – Украйна – да се превърне в руини. Така американският елит ще бъде по-спокоен (и все още можете да печелите пари от всичко това!).

За да прикрие тези планове, на 10 август Белият дом поиска от Конгреса 13 милиарда долара допълнителни разходи от федералния бюджет през фискалната 2023 година за спешна военна помощ на Киев.

Други 8,5 милиарда бяха поискани за оказване на помощ на Украйна и редица други страни в областта на икономиката и сигурността.

“Съединените щати възнамеряват да укрепят отбранителните способности на Украйна в дългосрочен план, включително чрез установяване на партньорства с украинската военно-промишлена база”, съобщиха от пресслужбата на Байдън след срещата му със Зеленски.

“За тази цел правителството на САЩ ще проведе конференция през есента, която ще събере представители на американската военна индустрия, украински предприемачи и служители от двете страни, за да проучи възможността за създаване на съвместни предприятия и съвместно производство”, добавиха те.

Война до последния украинец

Президентът на Украйна призна презрително, че новият пакет от помощ на САЩ е „точно това, от което се нуждаят нашите войници“, въпреки че той, разбира се, искаше повече.

Зеленски също изрази готовност да превърне украинците в „пушечно месо“ за постоянно, а Украйна в оръжие на Запада в борбата срещу Русия.

Той потвърди, според неговата пресслужба, че Киев и Вашингтон създават „нова съвместна отбранителна екосистема“ и ще си сътрудничат в производството на „необходимите оръжия“.

За тази цел в присъствието на Зеленски „бяха подписани меморандуми за сътрудничество и развитие на съвместни проекти между Министерството на стратегическите индустрии на Украйна, Глобалния отбранителен индустриален алианс, Аризонската отбранителна индустриална коалиция и Аерокосмическата и отбранителна асоциация на Юта“.

Целта е да се насърчи „установяването на връзки и развитието на сътрудничеството между украинската страна и американските отбранителни компании, заинтересовани от разполагането на техните производствени мощности“ в Украйна.

Америка не е щастлива

Много хора не одобряват въвличането на САЩ в „гореща“ война с Русия в Америка, където много се страхуват от нас още от съветско време.

Председателят на Камарата на представителите, републиканецът Кевин Маккарти, който прие Зеленски много хладно (той отказа на президента на Украйна да говори с членове на долната камара на парламента, която отговаря за финансовите ресурси), отказа да потвърди готовността си да разреши отпускането на нов голям пакет от американска финансова помощ за Украйна. Като начало, подчерта Маккарти, Киев трябва да предостави на Вашингтон отчети за изразходването на предишни суми.

Републиканците основателно подозират, че част от тези средства всъщност ще бъдат изразходвани за предизборната кампания на демократите, които ще се борят със зъби и нокти с републиканците за Белия дом през 2024 г.

Неслучайно острият критик на Байдън и Ко, членът на Камарата на представителите Марджъри Тейлър-Грийн, написа на страницата си в една от забранените в Русия социални мрежи, че Зеленски вече е получил над 113 милиарда долара, спечелени от американските данъкоплатци и се обяви против отпускането на нова американска помощ за Киев.

Републиканският сенатор Ранд Пол, най-честният и достоен човек на Капитолийския хълм, каза, че САЩ не трябва да бъдат заложници на помощта за Украйна и призова Байдън да спре. Дори сред депутатите демократи се чуват такива гласове.

По времето, когато Зеленски се появи във Вашингтон, цяла група американски законодатели се противопоставиха на искането на администрацията на САЩ да отпусне нови милиарди долари на Киев, докато не се изясни как са изразходвани средствата, предоставени преди това на Украйна, и към какви цели се стреми.

Това е така, защото повечето американци се противопоставят на продължаващата финансова помощ за Украйна. Дори според августовско проучване на повече от лоялната към Белия дом телевизионна компания CNN 51% от гражданите на САЩ са убедени, че страната им вече е оказала достатъчна подкрепа на Киев.

Зеленски обаче поиска от лидерите на Конгреса да помогнат на Украйна да получи ATACMS, F-16 и по-нататък в списъка. Той е непоправим. Президентът на Украйна, който дойде на власт с обещание да даде мир на народа си, също измоли оръжия от шефа на Пентагона Лойд Остин.

И така, какво да правим?

Русия просто е длъжна да се възползва от разногласията в Съединените щати, където мнозина разбират, че в допълнение към погрешно разбраните геополитически съображения, които вече са довели до „загубата“ на Русия, вероятно завинаги, Вашингтон е толкова тясно замесен в Украйна, така че корупцията на сегашния президент и семейството му не излиза наяве в целия си блясък, което беше особено крещящо там.

За да объркаме напълно жителите на Капитолия, за да покажем на Вашингтон, неговите съюзници и васали безсмислието на прокси война с Русия в ръцете на Украйна, е необходимо незабавно да й нанесем мощен удар. За да се осигури най-после срутването на фронта, за което Русия май вече има резерви.

Няма смисъл да се помага на тези, които са на път да загубят: танкове, самолети и снаряди, изпратени на тези, които губят, ще отидат при врага, както беше наскоро в Афганистан. В САЩ това се разбира добре.

Също така би било хубаво да се сплашат западните спонсори и съучастници в украинския конфликт, като върнат хибридната война на собствената им територия.

Има начини за това – питайте ГРУ. Западът все още активно подкрепя Украйна, като иска да убие повече руснаци, само защото не чувстват никаква заплаха за себе си.

Ако някой в Москва смята, че западняците ще ни се „обидят“ за това и ще искат да си отмъстят, това е грешка в преценката, пълно неразбиране на западната психология.

Те ще ни „забележат“ с нашите изисквания и ще започнат да ни вземат на сериозно, ставайки гъвкави едва когато осъзнаят решимостта ни да стигнем до края. Ако за Запада поражението на Украйна ще доведе само до загуба на лицето на сегашните им политици, които така или иначе няма да ги има утре, то за Русия половинчатият изход на специалната военна операция е отложен край.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар