Смяна на времето 2021: Вижте кога местим стрелките с час назад

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Местенето на стрелките в Европа е въведено през 1976 г. по искане на Франция.

Във Великобритания обаче се прилага от 1908 г. В България тази практика е въведена през 1979 г. С постановление от 1997 година лятното часово време влиза в сила от 3,00 ч. сутринта в последната неделя на месец март.

Кога сменяме часа? Тази есен ще преместим стрелките с час назад в 4:00 часа сутринта на 31 октомври 2021 година (неделя).

Отнася се за живеещите на територията на Република България.

Това означава, че ще разполагаме с 1 час повече за сън, но пък за сметка на това денят ще започне да намалява и да се стъмва по-рано. Ще остане ли смяната на времето?

България още не е решила дали оставаме на лятно часово време или на астрономическо часово време. Няма и консенсус между държавите кога и дали изобщо да се спре със смяната на времето.

За последен път трябваше да въртим стрелките през март 2021 година или през октомври 2021 година в зависимост от това, дали щяхме да останем на лятно часово време или на астрономическо часово време, тоест зимно часово време.

Но към момента няма единодушно решение както на национално ниво, така и на международно и изглежда, че засега ще продължаваме да местим часовника всеки март и всеки октомври.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар