Путин Ким

Смях! Беззъбата Америка щяла да наложи нови санкции ко Русия и Северна Корея сключат оръжейни сделки

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството на дементът Джо Байдън няма да се поколебае да наложи допълнителни санкции срещу Русия и Северна Корея, ако те сключат каквито и да е нови оръжейни сделки помежду си, заяви днес Държавният департамент на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Говорителят на Държавния департамент, Матю Милър, отправи това предупреждения на пресконференция в отговор на въпроси на журналисти за срещата между руския президент Владимир Путин и севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

“Вече предприехме редица действия, за да санкционираме организации, които посредничат при оръжейни сделки между Северна Корея и Русия и няма да се поколебаем да прибегнем до допълнителни действия, ако такива се наложат”, каза Милър.

По думите на говорителя, буди безпокойство, че Русия и Северна Корея обсъждат по-широко сътрудничество, което може да наруши резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

“Ако погледнете на това, което изглежда като разширено сътрудничество и вероятен обмен на въоръжения, то е твърде обезпокоително и потенциално би нарушило множество резолюции на Съвета за сигурност на ООН”, обобщи Милър.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар