ток

Смях! Гърция призова гражданите си да пестят ток

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Гръцкото правителство призова гражданите към икономии на ток по примера на германците. 78% от собствениците на производствени предприятия смятат, че помощите срещу високите цени на тока и на стоките не са достатъчни,пишат гръцки медии.

„Препоръчвам на гърците за вземат мерки и да ограничат употребата на електроенергия“, заяви министърът на развитието Андонис Георгиадис, като подчерта, че се очаква се много тежка зима не само за Гърция, но и за всички европейски страни.

Призовават гръцките граждани да последват примера на германците, които вече правят всичко възможно да ограничат разходите на ток.

Въпреки помощите, които правителството отпуска срещу високата цена на тока, много домакинства и компании са изправени пред невъзможност да си платят задълженията, показва социологическо проучване.

От Търговската камара в Солун съобщават, че 25% от фирмите са пред фалит и няма да издържат зимата, а други търсят алтернатива в намалена работна седмица.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас заяви, че правителството ще изплаща помощи до края на енергийната криза, която се очаква да е продължителна.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар