Урсула се зарече да търси Путин… „под всеки камък“, но да го изправи пред съда

Смях! Евросъветът работел усилено. Измислил нови санкции срещу Русия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Страните от Европейския съвет работят интензивно по санкциите срещу руската диамантена индустрия, тъй като смятат, че могат да направят повече в тази насока.“ Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел на пресконференция в индийската столица Ню Делхи в навечерието на срата на върха на Г-20, съобщи ТАСС.

„Работим усилено върху санкциите срещу диамантената индустрия. Мисля, че това е пример за област, в която трябва да се направи повече“, каза той.

Освен това, според ръководителя на Европейския съвет, държавите членки на ЕС се опитват да блокират начините за заобикаляне на наложените антируски санкции. „За нас е изключително важно да работим усилено, за да имаме работещ механизъм чрез който да спрем заобикалянето на санкциите“, посочи Мишел.

По-рано The New York Times съобщи, че страните от Г-7, както и държавите от Европейския съюз, възнамеряват да забранят напълно закупуването на диаманти от Русия.

Миналата година САЩ наложиха забрана за внос на нешлифовани диаманти от Русия, както и на диаманти, шлифовани в Русия. Въпреки това, както отбелязва The New York Times, тази частична мярка оставя възможности за заобикаляне на ограниченията. ЕС не наложи санкции върху диамантите поради съпротива от страна на Белгия, в чиято икономика търговията със скъпоценни камъни играе важна роля. Новите санкции предполагат, че под забраната ще попаднат и скъпоценни камъни, добити в Русия, но шлифовани в други държави.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар