Смях! Клоунът Тагарев: Русия ни провокира и сега мислим как да ѝ отвърнем – сами или с НАТО

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Русия е продължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море до края на този месец. Тази зона засяга води, които са част от българската икономическа зона. Това каза военният министър Тодор Тагарев пред журналисти, предаде „Фокус“.

По думите му такива действия се смятат за провокация.

„България обсъжда отговор на тези провокации – и самостоятелен, и заедно със съюзниците ни в НАТО“, добави той и напомни за обявеното вече спешно купуване на ракети за бреговата охрана.

„Сливането на военното разузнаване с Държавна агенция „Разузнаване“ трябва да стане само след анализ какви биха били вредите и ползите от такова нещо“, коментира още Тагарев по повод намеренията на лидера на ДСБ ДАР и СВР да се слеят.

„Това, че в някоя страна има единна служба не означава, че автоматично трябва да го приемем“, посочи военният министър.

„Няма да коментирам такива обвинения и предполагам, че те не са обосновани“. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод информацията, че новоназначеният директор на „Терем“ е обучавал войници в Украйна.

По думите му Калин Димитров има изключително добри контакти с отбранителната промишленост на Украйна, което може да ни помогне много в компенсиране на ролята на Русия в поддръжката на военното въоръжение, което използва българската армия.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар