Нинова

Смях! Корнелия предлага Никола Минчев за премиер

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Корнелия Нинова възнамерява да предложи правителство с премиер Никола Минчев. Това научи репортер на Lupa.bg от приближени до лидерката на БСП.

Както стана ясно по-рано днес, утре президента Румен Радев ще връчи в 17 ч. третия мандат за съставянето на правителство в рамките на този парламент на левицата. Това изобщо не е изненада – все пак Радев дължи първия си президентски мандат на гласоподавателите на червената партия, а пренебрегвайки партията за сметка на, да речем ИТН, би скъсал безвъзвратно връзката си с тях. Освен това, както е известно, президента рано или късно ще се опита да овладее партията чрез свои приближени, сред които е спряганият за бъдещ лидер Крум Зарков.

Според източниците на Lupа.bg, Корнелия Нинова наистина ще се опита да конструрира правителство. Преди дни тя заяви по време на консултациите с президента, че възнамерява да предложи за премиер човек на най-голямата парламентарна партия „Продължаваме промяната“. Нинова щяла да заложи на доскорошния председател на парламента Никола Минчев, който натрупа сериозна популярност след наглото му отстраняване от поста преди да падне правителството.

Според запознати, някои кръгове в ПП настоявали проектокабинета да е с министър-председател Даниел Лорер, но Нинова била в сложни отношения с него, докато двамата бяха министри в правителството на Кирил Петков.

Очаква се лидерът на БСП да обяви предложенията си за правителство в сряда или четвъртък, няколко дни след връчването на мандата. В кабинета, предложен от левицата, щяло да има поне 5 министерски кресла за БСП, плюс запазен вицепремиерски пост за Корнелия Нинова.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар