Смях! Личните причини на Пацо Шнорхела на ИТН се оказаха… политически

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидат-премиерът на ИТН Пламен Николов реши чрез „Фейсбук“ да обяви какви са личните причини, заради които се отказва от съставянето на правителство в мандата на партията му. Днес Слави Трифонов обяви, че оттегля проектокабинета си и че отиваме на нови избори.

От написаното от него обаче се вижда, че и трите причини са чисто политически, без да се посочва нито една, свързана с личния му живот:

Ето и цялото изявление във „Фейсбук“ на Николов:

„Скъпи Сънародници, Съмишленици и Приятели,

Жребият е хвърлен!

Днес всички участници в политическия пасианс хвърлиха картите и заявиха на коя страна застават всъщност.

Умните и красивите, елегантните и кресливите решиха, че келепира стои над всичко.Ние, от ПП „Има такъв народ“, пък решихме, че това вече не е нашата игра. Не е, защото промяната трябва да бъде истинска, а не проста имитация или най-долно менте. Останалите показаха, че принадлежат към едно и също статукво и че разбират протеста просто като средство за осребряване на влияние.

Колкото и човек да е дипломатичен и диалогичен в името на общото благо, когато границата на съвестта бъде прекрачена, е по-добре да си пожелаем да преминем през пречистващия огън на изборите.

Ето и най-важните лични причини, поради които не мога да приема да бъда Ваш министър-председател:

🔷 Не желая да завися от произвола на политически играчи, с които единственото, което ни свързва, е, че не искаме нови избори;

🔷 Вече нямаме естествени съюзници в този парламент, а изкуствени „борци“ против системата;

🔷 Нямам намерение постоянно да се лишавам от безспорни експерти в правителството, заради неаргументираните прищевки на политически псевдопартньори;

Очевидно, и този път, заветът на древните българи ще остане неизпълнен и политическите съчки няма да оформят здрав сноп, който никое предизвикателство не ще пречупи.

Нека тази политическа незрялост от последните седмици на иначе опитните ни политици, която в същността си е най-обикновена корист, послужи като обеца на ухото за всички български граждани и нека на следващите избори бъдем безкомпромисни и спечелим безапелационно, за да не се налага ПП „Има такъв народ“ да участва в безпринципни парламентарни пазарлъци.

Не на двуличието!

Да живее България!🇧🇬

Искрено Ваш,Пламен Николов“

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар