Смях! Наглецът Сандов даде заден с Брикел

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След като на последното заседание на Министерски съвет Борислав Сандов побърза да затвори Брикел, за да си осигури материал за предизборната кампания, на следващия ден вече започна да разбира, че това е проблем за енергийната система и реши да дава заден. Г-н Сандов започна да обяснява, че можело брикетна фабрика да работи, за да осигурява парно и топла вода на Гълъбово.

Предстои да научи, че името брикетна фабрика произлиза от брикет или въглища.

Как така ще работи с въглища,

пък ги спират заради въглищния прах ?

Нали проблемът беше, че има много въглищен прах?

Тук възникват и други въпроси, на които няма как да отговорим без конкретна експертиза, но си заслужава да потърсим отговорите

Брикетна фабрика може ли да работи самостоятелно и без захранване с електрическа енергия от собствения си източник или ще се окаже, че едното без другото не става?

Еко министрите в цяла Европа слънчасали ли са да дават разрешение за откриване на вече закрити въглищни централи или са помислили с разум за състоянието на националните си енергийни системи?

Ведомствената бензинова колонка, ако я закрие, ще им дадат ли разрешение да работят, защото тя беше цяла седмица тиражирана като пример за стряскащи нарушения?

Вчера темата с хипотетичното затваряне на Брикел, преди Сандов да вземе решение в 12 без 5 беше тема на няколко общински съвета в различни градове, където топлофикациите ползват обогатено гориво от доставчик Брикел.

В Перник се опасяват, че находището в региона е на изчерпване и нискокалоричния пласт няма да свърши никаква работа без въглищата, доставени от Брикел. Опасения за отоплителния сезон имаше и в Сливен.

Решението за затваряне на Брикел уж беше взето на Министерски съвет, пък се оказа, че май е взето от Сандов и само прочетено там, защото Министерски съвет нито има как да вземе подобно решение, нито го е взел в разрез с пълномощията си.

Работата с Брикел мирише, но не на въглища, а на задълбочаваща се криза, за каквато заговори и президентът Румен Радев.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар