Шолц

Смях! Никой не остана да слуша Шолц в ООН. Изнесе реч пред празна зала

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският канцлер Олаф Шолц произнесе реч на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН пред почти изцяло празна зала, съобщава Bild. Според изданието речта на германския политик се е паднала в края на деня и заради това малко хора са останали да я слушат.

Никой ли не се интересува от това, което има да каже германският канцлер? Колкото и странно да звучи, това е нещо обичайно за общите събрания. Бившият канцлер Ангела Меркел също се изказа в една много слабо населена зала. Залата е наистина пълна само когато говори президентът на САЩ. При всички следващи оратори тя става все по-празна“ – оправдават Шолц в материала си Bild.

Както отбелязва Bild, речта на Шолц не бива да се смята за маловажна или пренебрегвана от международната общност. Изданието подчертава, че дипломатите гледат речите на политиците на запис и анализират за своите правителства.

„Държавните и правителствените ръководители, които идват в Ню Йорк, седят в залата само за кратко време. Те присъстват на встъпителната реч, обикновено заедно с президента на САЩ, и след това по време на собствената си реч. Останалото време те използват за срещи с други водещи политици“, се казва в текста.

По-рано Германия регистрира намаляване на интереса към събитията в Украйна в рамките на Общото събрание на ООН.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар